Diaspora Ortodoxă Română. Misiune. Provocări. Perspective

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2021 ca An omagial al pastorației românilor din afara României, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridinoale a organizat un Grant de cercetare în valoare de 55000 euro, care se va desfășura pe durata a 3

Speakers

Fr. Dr. Patriciu Vlaicu
Associate Professor Dr.
Fr. Dr. Constantin Coman
Professor Dr.

Start

April 8, 2021 - 7:00 pm

End

April 8, 2021 - 9:00 pm

Address

Zoom Platform   View map

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2021 ca An omagial al pastorației românilor din afara României, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridinoale a organizat un Grant de cercetare în valoare de 55000 euro, care se va desfășura pe durata a 3 ani, dedicat analizării acestei teme. În cadrul proiectului sunt încurajați doctoranzi, doctori și cercetători în diferite domenii ale teologiei, istoriei și sociologiei pentru întocmirea unui set de studii și analize ce vor fi valorizate în cadrul unei serii de conferințe, în dezbateri academice și publicații.

Am fost desemnat ca director al acestui Grant și am făcut propunerea ca proiectul să fie desfășurat prin colaborarea a două centre de cercetare: Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae, Paris și Centrul de Studii Misionare și Nomocanonice al Facultății de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca. Am bucuria să vă anunț că propunerea a fost acceptată.

Împreună cu reprezentanții celor două centre organizăm lansarea proiectului care va avea loc joi, 8 aprilie 2021, între orele 19.00 și 22.00 (ora României), în cadrul unei întâlniri online găzduite pe platforma Zoom a CDS Paris :

https://zoom.us/j/91536302271?pwd=MmR6SitzRWw1Si94RzVxa3FPMitXdz09

Meeting ID: 915 3630 2271
Passcode: Diaspora

În cadrul acelei întâlniri vor interveni IPS Mitropolit Iosif, Pr. Prof. Constantin COMAN – București și Pr. Prof. Daniel BENGA – München, Pr Nicholas Apostolas, vicarul Mitropoliei celor două Americi și Dl Jean Louis Chancerel – implicat în proiecte de cercetare în domeniul educațional în diferite țări europene. La dezbatere vor lua parte membrii celor două centre de cercetare, parteneri în proiect, și sunt invitați să participe și doctoranzi, doctori, cercetători și profesori interesați.

Cu această ocazie va fi lansat și concursul pentru atribuirea a 5 granturi de cercetare, fiecare în cuantum de 1500 euro. Își vor putea depune candidatura cadre didactice universitare și cercetători, doctori sau doctoranzi în teologie, istorie sau sociologie. Perioada de depunere a candidaturilor este 15 aprilie-15 iulie 2021.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP