Book Launch: Paul Siladi, Orașul deșert

Book Launch: Paul Siladi, Orașul deșert

Speakers

PS Benedict Vesa
Associate Professor Dr.
Fr. Dr. Vasile Stanciu
Professor Dr.
Fr. Dr. Adrian Podaru
Assistant Professor Dr.
Fr. Dr. Răzvan Perșa
Assistant Professor Dr.
Fr. Dr. Paul Siladi
Assistant Professor Dr.

Start

December 5, 2018 - 12:00 am

End

December 5, 2018 - 12:00 am

Address

Faculty of Orthodox Theology, Cluj-Napoca   View map

La data de 5 decembrie 2018 a avut loc lansarea de cartea „Orașul-Deșert. Reflecții citadine despre Părinții pustiei” realizată de Paul Siladi.

Despre această lucrare, Lect. Univ. Dr. Nicolae Turcan de la Facultatea de Teologie din Cluj spune în Prefață că păstrează „buna și paradoxala măsură”:

„Pe de o parte, parcurge distanțele și îi aduce pe Sfinții Părinți la înțelegerea noastră, citadină, transformând pustia în răspuns la pustiirile noastre; pe de altă parte, păstrează ambele distanțe și, fără a ni le pune idolatru la îndemână, ne lasă să ne articulăm calea tocmai în interiorul lor”.

Articolele cuprinse în acest volum descriu aspecte din viața și din învățătura mai multor „Părinți ai pustiei”, între care: Avva Antonie cel Mare, Avva Arsenie, Arsenie Romanul, Avva Agathon ș.a.

Evenimentul lansării a avut loc la Facultatea de Teologie din Cluj și au intervenit Arhim. Benedict Vesa, Pr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, Pr. Adrian Podaru și Pr. Răzvan Perșa. Autorul a prezentat mulțumiri pentru cuvintele elogioase la adresa volumului.

Book Content

Leave a Reply

Your email address will not be published.